Profitul Philips a urcat la 649 milioane de euro in T3

Data publicarii: 24-10-2016 | Economie

Profitul grupului olandez Royal Philips NV a crescut cu 14% in trimestrul trei din 2016, pe fondul imbunatatirii performantelor la afacerile din domeniul sanatatii, transmit Bloomberg si Reuters.

Sursa foto: mmmglobal.org

Profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi și amortizare (EBITA) a urcat la 649 milioane de euro (705 milioane de dolari) în perioada iulie — septembrie 2016, comparativ cu 570 milioane de euro în perioada similară din 2015. Analiștii se așteptau la 651 milioane de euro.

Vânzările pe baze comparabile au crescut cu 2%, la 5,9 miliarde de euro.

"Ne menținem estimările pentru 2016, ne așteptăm la o îmbunătățire a câștigurilor și în trimestrul patru din 2016. Suntem îngrijorați de riscurile cauzate de volatilitatea de pe piețele pe care operăm", a afirmat directorul general Frans van Houten.

Anul acesta, Royal Philips NV a vândut acțiuni la divizia sa care produce corpuri de iluminat — Philips Lighting — printr-o ofertă publică inițială. Restul participației de 71% ar urma să fie vândută în următorii ani, a anunțat luni grupul olandez.

Anul acesta, acțiunile Royal Philips au urcat la Bursa de la Amsterdam cu 11% în timp ce titlurile Philips Lighting — cel mai mare producător mondial de corpuri de iluminat — au înregistrat un avans de 5,6%, de la listarea din luna mai.

În România, Philips deține o fabrică de espressoare de cafea la Orăștie (județul Hunedoara).

Sursa: Agerpress