Cresterea afacerilor publicitare ale Google impulsioneaza profitul Alphabet

Data publicarii: 28-10-2016 | Economie

Cresterea solida a afacerilor publicitare ale Google a impulsionat rezultatele financiare ale companiei mama Alphabet, al carei profit net in primele noua luni din 2016 a crescut cu 23,8 %, pana la 14,145 miliarde dolari, fata de 11,425 miliarde dolari in perioada similara din 2015, relateaza agentia EFE.

Grupul, cu sediul în orașul californian Mountain View, a publicat rezultatele financiare pentru primele trei trimestre din 2016, perioadă în care a avut venituri de 64,208 miliarde dolari, față de 53,66 miliarde dolari în aceeași perioadă a anului trecut, în creștere cu 19,7 %.

De asemenea, Alphabet a înregistrat un profit operațional de 17,077 miliarde dolari, în creștere față de cel de 13,98 miliarde dolari din primele nouă luni din 2015.

În trimestrul al treilea, Alphabet a obținut un profit net de 5,061 miliarde dolari, față de 3,979 miliarde dolari în aceeași perioadă din 2015.

Veniturile au crescut în perioada iulie-septembrie până la 22,451 miliarde dolari, față de 18,675 miliarde dolari în trimestrul similar al anului trecut.

Grație acestor rezultate, acționarii Alphabet au câștigat până în septembrie 20,26 dolari/acțiune.

"Am avut un al treilea trimestru cu o creștere interanuală a veniturilor de 20 %. Căutările de telefoane mobile și televizoare au impulsionat nucleul nostru de afaceri publicitare și suntem entuziasmați de progresul noilor afaceri ale Google și al celorlalte divizii ale Alphabet", a declarat, într-un comunicat de presă, directorul financiar al grupului, Ruth Porat.

Divizia Google este fundamentală pentru rezultatele Alphabet, conform distribuției trimestriale a veniturilor grupului în perioada iulie-septembrie.

Astfel, în aceste trei luni, veniturilor Google au fost de 22,254 miliarde dolari, în timp ce restul diviziilor au totalizat numai 197 milioane dolari.

În trimestrul al treilea, veniturile provenite numai din activitatea Google au crescut cu 20,1 % comparativ cu aceeași perioadă din 2015.

Baza au reprezentat-o veniturile din publicitate, domeniu în care numai Facebook o poate concura cu putere. În trimestrul al treilea, acestea au totalizat 19,821 milioane de dolari, fiind cu 18 % mai mari față de perioada similară a anului trecut.

Google și operațiunile sale de bază (căutarea și publicitatea online, precum și YouTube, Gmail și Android) au devenit o filială a holdingului Alphabet Inc. în urma unei reorganizări ce a avut loc anul trecut.

În afară de Google, motorul grupului, Alphabet include și alte companii precum Calico, Nest, Fiber, Google X, Google Ventures și Google Capital.

Rezultatele Alphabet, publicate după închiderea bursei de pe Wall Street, au fost bine primite de piață, în tranzacțiile electronice de după închidere acțiunile grupului înregistrând o creștere de 1,25 %.

Sursa: Agerpress