Thomson Reuters va elimina 2.000 de locuri de munca la nivel global

Data publicarii: 01-11-2016 | Economie

Furnizorul de stiri si informatii Thomson Reuters Corp. a anuntat marti ca va elimina aproximativ 2.000 de locuri de munca la nivel mondial pe masura ce isi accelereaza eforturile de eficientizare si simplificare a operatiunilor sale, informeaza The Wall Street Journal.

Concedierile reprezintă aproximativ 4% din forța globală de muncă a companiei de 48.000 de angajați. Restructurarea va viza 39 de țări și 150 de locații, urmând să fie afectate în special operațiunile Financial & Risk, precum și Enterprise, Technology & Operations Group. Thomson Reuters, firma mamă a agenției de presă Reuters News, care concurează cu Bloomberg LP și Dow Jones, a subliniat însă că nu vor avea loc restructurări de personal în redacțiile Reuters.

"Luăm aceste măsuri acum pentru că vedem o oportunitate reală pentru a ne poziționa mai aproape de clienți și a deveni mai supli", a declarat directorul general Jim Smith, într-un email trimis angajaților.

Pentru eficientizarea operațiunilor sale, Thomson Reuters va înregistra cheltuieli de 200 până la 250 milioane de dolari ce vor fi incluse în bilanțul contabil din trimestrul patru.

Separat, Thomson Reuters a anunțat că în trimestrul al treilea a realizat un profit net de 286 milioane de dolari, sau 36 de cenți pe acțiune, comparativ cu 293 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut. Veniturile au crescut cu 1%, până la 2,74 miliarde de dolari.

Thomson Reuters generează aproape jumătate din venituri de pe urma operațiunilor de tip Financial & Risk, care oferă știri și analize companiilor care furnizează servicii financiare, inclusiv băncilor, și care și-au redus cheltuielile pe fondul înăspriri condițiilor pe piață. În trimestrul al treilea, acest segment a generat venituri stabile de 1,52 miliarde de dolari. În schimb, veniturile realizate de Reuters news au scăzut cu 1% în ritm anual, până la 73 milioane de dolari.

Ca urmare a cheltuielilor cu programul de restructurare, Thomson Reuters și-a redus estimările privind marja de profit operațional pe 2016 până la un interval cuprins între 16 și 17% de la un interval cuprins între 18,4 și 19,4% cât estima anterior.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: