BCE face un apel la calm dupa alegerea lui Donald Trump

Data publicarii: 09-11-2016 | Economie

Belgianul Peter Praet, membru in comitetul director al Bancii Centrale Europene, a facut miercuri un apel la calm, dupa ce victoria surprinzatoare a candidatului republican Donald Trump la alegerile prezidentiale din SUA a provocat ingrijorari pe pietele financiare mondiale, transmite Reuters.

"Cred că trebuie să fim calmi, cu siguranță mai calmi decât piețele", a declarat Peter Praet cu ocazia unei conferințe organizate la Bruxelles de Banca Națională a Belgiei.

Miercuri, principalele piețe financiare mondiale au deschis ședința în scădere, dar ulterior și-au redus pierderile, după anunțarea victoriei lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA.

Peter Praet a subliniat că deocamdată este prea devreme ca BCE să reacționeze la astfel de evenimente. "Ceea ce facem în mod normal este să vedem dincolo de volatilitatea din primele zile, astfel că trebuie să avem puțin răbdare și să vedem cum evoluează lucrurile. În consecință, orice comunicare cu privire la politica monetară nu se va schimba", a precizat Peter Praet, adăugând că BCE urmărește cu atenție situația.

Potrivit agențiilor de presă, Donald Trump și-a asigurat cele 270 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a câștiga președinția, învingând-o pe democrata Hillary Clinton, care era considerată favorită înaintea votului de marți.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: