MFE a infiintat comitetul de coordonare a proiectului DANUBIUS - RI

Data publicarii: 24-11-2016 | Economie

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a infiintat un comitet de coordonare a proiectului 'Centrul international pentru studii avansate asupra sistemelor fluvii - mari (DANUBIUS - RI), prin intermediul unui ordin al ministrului de resort, conform informatiilor publicate pe site-ul institutiei.

"Comitetul constituit are rol decizional privind toate aspectele referitoare la pregătirea, derularea și monitorizarea post-implementare și referitor la strategia de comunicare a proiectului. Comitetul va urmări îndeplinirea planului de acțiune al proiectului, evoluțiile, barierele în implementare și soluțiile pentru depășirea lor. Din acest organism fac parte reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene, Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină și ai Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru științe Biologice", informează MFE.

Proiectul proiectului DANUBIUS-RI este o infrastructură pan-europeană care va facilita cercetarea, inovarea și schimbul de cunoaștere asupra sistemelor fluvii — delte — mări. Proiectul este inclus în noua 'Foaie de parcurs' ESFRI (European Strategic Forum for Research Infrastructure), fiind primul proiect pan-european aflat sub coordonarea României.

"În data de 19 octombrie 2016, Guvernul României a aprobat Memorandumul promovat de Ministrul Fondurilor Europene, cu tema: 'Aprobarea de către Guvernul României a acțiunilor de pregătire și de implementare a proiectului'. Obiectivele principale ale DANUBIUS-RI sunt perfecționarea gestiunii sustenabile, inovative și adaptative a zonelor umede, deltelor, lagunelor, ecosistemelor costiere prin cunoașterea în detaliu și în profunzime a proceselor care influențează evoluția ambientală a sistemelor Fluviu-Mare, dezvoltarea economiei bazate pe cunoaștere ca fundament a creșterii economice a regiunilor din cadrul sistemelor Fluviu-Mare, fără a periclita biodiversitatea lor naturală; una din principalele zone de studiu ale proiectului este sistemul Fluviul Dunărea-Delta Dunării-Marea Neagră și creșterea gradului de participare a comunităților locale la gestiunea sustenabilă a regiunilor menționate", menționează sursa citată.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: