Varujan Vosganian a fost validat de comisiile parlamentare

Data publicarii: 12-12-2006
Varujan Vosganian a fost validatSenatorul liberal Varujan Vosganian a primit validarea comisiilor de specialitate din Parlament, al caror aviz este consultativ, pentru a ocupa functia de ministru al economiei, intrunind 57 de voturi "pentru", trei "impotriva", de la PRM si sapte abtineri, de la PSD. In cadrul audierilor de luni, mai multi parlamentari i s-au adresat sau au vorbit despre Varujan Vosganian cu termeni ca "poetul", "filosoful", "matematicianul" si chiar "zefirul energiei".

Vosganian urmeaza sa fie supus aprobarii Parlamentului in sedinta de marti, la ora 12:00. "Votul de azi (luni, n.red.) a dovedit ca am raspuns bine (la intrebarile puse de parlamentari, n.red.). Sper ca votul de maine din Parlament sa fie o continuare a starii de bine de astazi", a declarat Vosganian, imediat dupa ce a trecut de votul comisiilor parlamentare de specialitate.

El a mai spus ca, pana in prezent, a avut o serie de intalniri cu specialisti ai Ministerului Economiei, care au avut loc labiroul sau senatorial si ca nu stie foarte bine ce-l asteapta daca va fi numit ministru pentru ca nu a avut acces la informatiileconfidentiale.

In opinia ministrului desemnat al economiei, audierea sa in fata parlamentarilor care a avut loc "pentru prima data din 1990", pentru ca doar acum s-a recurs la acesta procedura, "este un gest de respect pentru autoritatea parlamentara din Romania".

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: