Pana la sfarsitul anului CEC va fi cumparata

Data publicarii: 12-12-2006
Forma finala a contractului de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) va fi analizata in sedinta de miercuri a Guvernului, iar castigatorul va fi anuntat pana la sfarsitul anului, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. Observatiile Ministerului Justitiei au fost mediate si s-a ajuns la un acord asupra formei finale a contractului, a afirmat Vladescu. La 5 decembrie, Vladescu a anuntat ca forma finala a contractului va fi aprobata de Executiv dupa ce Ministerul Justitiei va aviza documentul.

Potrivit unor surse din Comisia de privatizare, Ministerul Justitiei a transmis mai multe pagini de observatii pe marginea acordului. In etapa finala a privatizarii CEC, a cincea mare banca din Romania si singura institutie comerciala de credit ramasa in proprietatea statului, s-au calificat banca ungara OTP si National Bank of Greece.

Statul, unicul actionar al CEC, a decis sa vanda 69,9% din actiuni, pachet in care este inclusa si cota de 9,9% care, conform legii, revine Fondului Proprietatea, a carei contravaloare va fi transferata Fondului dupa vanzare. Un pachet de 5% din actiuni va fi vandut salariatilor CEC si pensionarilor cu ultimul loc de munca la institutia de credit.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: