Retailerii ''sfideaza'' normele BNR, oferind din nou creditul cu buletinul

Data publicarii: 12-12-2006
Salariatii, pensionarii si cei care au profesii liberale isi vor putea cumpara din nou produse electrice si electrocasnice numai pe baza buletinului sau a cartii de identitate. Media Galaxy, prin intermediul societatii de credit de consum Credex, a introdus de citeva zile in oferta sa si creditul doar cu buletinul. Imprumutul trebuie sa aiba o valoare cuprinsa intre 370 si 400 de lei, presupune o dobinda anuala de 19,9% si un comision de 8,9% inclus in valoarea creditului. Dobinda anuala efectiva la un credit pe o perioada de 60 de luni ajunge la 26,8% sau, altfel spus, cei care isi iau produse in valoare de 400 de lei vor trebui sa ramburseze in acest interval 507,2 lei. Creditul poate fi returnat in minimum sase luni.

Chiar daca actele cerute sint minime, pentru a putea accesa un astfel de imprumut doritorii trebuie sa aiba un venit de minimum 298 de lei pentru salariati si de 200 de lei pentru pensionari. De asemenea, salariatii trebuie sa aiba contract de munca pe o perioada nedeterminata si o vechime de cel putin trei luni la actualul angajator. Cei fara telefon fix trebuie sa prezinte si o factura la utilitati. Toate aceste informatii sint verificate de Credex, care si-a rezervat dreptul de a cere si alte acte, in afara de cartea de identitate.

Cu buletinul si la Flanco

Un alt retailer care acorda credit cu buletinul este Flanco. Pentru imprumuturile acordate de aceasta companie, prin Cetelem, dobinda anuala efectiva se ridica la 36,69% pentru un credit luat pe perioada maxima, adica 48 de luni, iar valoarea acordata trebuie sa se incadreze intre 1.000 si 6.000 de lei. Astfel, un client care alege aceasta forma de creditare cumparind de 6.000 de lei va trebui sa ramburseze 8201,4 lei in doi ani.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: