21st Century Fox preia Sky pentru 14,6 miliarde de dolari

Data publicarii: 15-12-2016 | Economie

Grupul american de media 21st Century Fox, apartinand magnatului Rupert Murdoch, a anuntat joi ca a ajuns la un acord pentru preluarea grupului britanic de televiziune cu plata Sky pentru 14,6 miliarde de dolari, transmit Reuters si AFP.

Potrivit termenilor acordului, pentru fiecare acțiune pe care o dețin acționarii Sky vor primi 10,75 lire în numerar de la Fox, care deține deja 39% din capitalul grupului britanic. Prețul pe acțiune oferit de Fox reprezintă o primă de 40% față de prețul înregistrat de acțiunile Sky la închiderea ședinței din 6 decembrie.

Prin achiziția pachetului de 61% din acțiunile Sky pe care nu le deține încă, Rupert Murdoch vrea să își consolideze imperiul mediatic din SUA și Europa, preluând 22 milioane de clienți din Marea Britanie, Irlanda, Italia, Germania și Austria.

Acest acord vine la cinci ani după o precedentă tentativă a lui Murdoch de a prelua Sky, tentativă care a eșuat atunci pe fondul scandalului de interceptarea a telefoanelor de către News of the World, unul din tabloidele deținute de Murdoch. Avocații se așteaptă ca noul acord să fie aprobat de autoritățile britanice și europene de reglementare.

21st Century Fox, grup care operează un important studio de film de la Hollywood precum și mai multe canale de televiziune prin cablu, s-a despărțit în 2013 de News Corp., care regrupează ziarele și alte publicații deținute de Rupert Murdoch.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: