Ovidiu Ispir, aprobat de PE pentru Curtea Europeana de Audit

Data publicarii: 12-12-2006
Ovidiu Ispir aprobat de PE pentru Curtea Europeana de AuditCandidatul din partea Romaniei pentru Curtea Europeana de Audit, Ovidiu Ispir, a fost aprobat, marti, de plenul Parlamentului European. Un numar de 356 de europarlamentari au votat in favoarea lui Ispir, 229 impotriva, iar 51 s-au abtinut. Nominalizarea lui Ovidiu Ispir a facut obiectul unor controverse, iar candidatul roman risca sa fie respins de parlamentarii europeni in urma votului in plen.

In urma audierilor din Comisia de Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European din 28 noiembrie, grupul popularilor din Parlamentul European (PPE) - care are 264 de membri, fiind cel mai mare grup politic din PE - a anuntat ca nu va sprijini numirea candidatului roman pentru Curtea de Conturi a Uniunii Europene. Motivul: modul in care s-a prezentat la audierile din comisia parlamentara de specialitate nu a facut decat sa sporeasca dubiile cu privire la capacitatile sale de a indeplini aceasta functie. Ispir a fost caracterizat de purtatorul de cuvant al Comisiei pentru Control Bugetar, Jose Javier Pomes (PPE), drept "cel mai slab candidat dintre cei 12 noi membri ai Curtii de Conturi examinati in ultimii ani".

"Grupul PPE-DE nu va sprijini politic sau moral aceasta nominalizare", anunta Pomes.

Scorul cu care a fost aprobata marti candidatura lui Ispir de catre plenul PE arata insa ca au existat europarlamentari conservatori care au votat, totusi, in favoarea lui Ispir.

Conservatorii se declarasera deranjati ca, in timpul audierii din comisie, Ovidiu Ispir nu a clarificat acuzatiile care i-au fost aduse in cateva ziare europene in legatura cu presupusa sa implicare intr-un scandal financiar. In plus, "profilul sau profesional nu este potrivit pentru postul respectiv si exista cateva intrebari care au ramas fara raspuns in ceea ce priveste trecutul sau", afirma raportorul CONT.

In timpul audierilor din 28 noiembrie din comisie, candidatura lui Ispir fusese confirmat la limita, existand o diferenta mica intre voturile pentru si voturile impotriva.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: