Dacia, cel mai valoros brand romanesc

Data publicarii: 12-12-2006
Dacia cel mai valoros brand romanescDacia a fost declarat cel mai puternic brand de pe piata romaneasca. Publicatia Business Week a intocmit, in premiera, un clasament al brandurile autohtone dupa valoarea lor financiara. Pe primele 10 pozitii se mai afla institutii bancare, companii petroliere, dar si farmacii. Automobile Dacia este pe primul loc in Topul 50 al celor mai valoroase branduri romanesti, cu o marca evaluata la peste 380 de milioane de euro.

"Modelul de succes al ultimilor ani este incontestabile Logan, si este modelul prin care am castigat si recunostinta internationala", a declarat Eduard Croitoru, sef Departament Publicitate Dacia.

Pe podium sunt si BCR si BRD, cu o valoare de 356, respectiv 208 milioane de euro. Specialistii cred ca aceasta performanta a bancilor se datoreaza si numarului mare de credite contractate de romani in ultimii ani.

Top 3 cele mai valoroase branduri romanesti

DACIA - 387,4 mil. euro
BCR - 355,6 mil. euro.
BRD - 208,3 mil. euro

Ultimele trei locuri din Top 50 sunt ocupate, pe rand, de brandurile Fulga , Farmec, dar si Croco. Criteriile care au stat la baza intocmirii topului au fost vanzarile realizate de marcile respective pe teritoriul Romaniei, perspectivele de evolutie, dar si riscurile domeniului din care fac parte.

FULGA - 3,6 mil. euro
FARMEC - 3,1 mil. euro.
CROCO- 3,0 mil. euro

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: