Cele mai scumpe 10 tranzactii imobiliare

Data publicarii: 13-12-2006
Pentru al patrulea an consecutiv, Forbes a realizat o lista cu cele mai importante tranzactii imobiliare ale anului 2006, in SUA, aflam din Banii Nostri. Desi trendul general in domeniul real estate a fost de scadere a vanzarilor si inghetare a pietei, in zona de varf a tranzactiilor lucrurile stau invers. Pretul mediu al unei case in lista Forbes este de 40 milioane dolari, cu 10% mai mult decat in 2005 si cu 55% peste valoarea din 2003. Nu este surprinzator ca tranzactiile cele mai mari s-au inregistrat in California, Florida si New York. Dupa o absenta de un an, Colorado a intrat iar in top.

Lista a fost intocmita pe baza rapoartelor date publicitatii si prin discutii cu brokerii imobiliari si consultantii din intreaga tara.

1. Cea mai scumpa tranzactie a fost de 58 milioane dolari. La aproximativ cinci mile de Manhattan. Rixhard Kurtz, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari, a cumparat una dintre cele mai mari proprietati din zona. Aceasta a fost construita in 1930 de Henry Clay Frick.

2. Banherul J. Christopher Flowers, aflat pe locul 322 in topul celor mai bogati 400 americani realizat de Forbes, a cumparat in octombrie cladirea Harkness Manison aflata tot in Mahattan. Suma platita a fost de 53 milioane dolari. Construita in 1987, in stil francez, cladirea era detinuta din 1987 de Jaqui Safra. La vremea respectiva imobilul a fost cumparat cu 6,9 milioane dolari.

3. A treia tranzactie ca valoare a fost inregistrata in Florida, suma platita fiind de 50 milioane dolari. Pretul reprezinta un nou record local, cel anterior fiind in 1999, de doar 27,5 milioane dolari.

4. In Colorado a fost inregistrata a patra tranzactie importanta. Directorul executiv al Sony, Tommy Mottola a platit 47 milioane dolari pentru Crystal Island Ranch.

5. New Yorkul a atras anul acesta cele mai mari afaceri imobiliare, aici semnandu-se cea de-a cincea tranzatie importanta. Tamir Sapir, baron al petrolului, a cumparat Duke-Semans, cladire istorica ce adaposteste Muzeul Metropolitan de Arta. Persoane apropiate afacerii spun ca miliardarul nu a vizitat cladirea decat o singura data. Pe langa cele 40 de milioane platite, expertii spun ca mai este necesara o investiti de 10 milioane in renovare.

6. In California s-a desfasurat a sasea afacere imobiliara, una surprinzatoare daca se are in vedere protagonistul. Acesta este fiul unui ofical african cu un salariu de 60.000 dolari pe an, care insa a reusit sa stranga cei 35 milioane necesari achizitiei unei case uriase pe Coasta Pacificului.

7. Florida revine in top, urmare a unei tranzactii cu o valoare intre 31 si 35 milioane dolari. Cadirea se afla in Miami Beach si a apartinut lui Carl Fisher.

8. 30 de milioane dolari a valorat o cladire din Manhattan, cumparata de un fond de investitii. Pe langa aceasta suma, va mai trebui o investitie consistenta si in renovare

9.Actorul Kevin Costner a platiti 28,5 milioane dolari pentru o casa in Carpinteria-California aflata chiar langa ocean. Proprietatea include si o suprafata insemnata de plaja.

10. Ultima tranzactie din top a fost de 28 milioane dolari. Michael Klein a vandut o proprietate situata in Malibu-California, aflata langa ocean, unui cumparator a carui identitate nu a fost dezvaluita.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: