Technomarket Europe va intra la anul pe piata romaneasca

Data publicarii: 13-12-2006
Equest Investments Bulgaria Ltd (EIBL), parte a fondului de investitii britanic Equest Partners, va lansa pe piata romaneasca, la inceputul anului viitor, lantul de magazine pentru produse electronice Technomarket Europe, informeaza, miercuri, cotidianul bulgar "Dnevnik". Potrivit unor surse citate de Dnevnik, EIBL se va lista pe piata londoneza in viitorul apropiat, unde spera sa obtina 80 de milioane de euro, dar dupa ce isi va lansa operatiunile in Romania. EIBL este lista pe bursa de la Dublin si pe cea de la Viena.

Technomarket Europe a fost infiintat in 1999 si este cel mai mare lant de magazine din Bulgaria, cu 32 de sucursale cu o suprafata totala de 48.000 de mp.

Compania si-a extins operatiunile in 2004 in Macedonia si Serbia, unde a deschis deja trei magazine.  EIBL detine 40% din piata bulgara si a avut incasari de 145 de milioane de euro in prima parte a anului curent.

The company expanded operations in 2004 to neighbouring Macedonia and Serbia, where it has so far opened three stores. The retailer, which holds a 40% share of the Bulgarian market, posted 260 mln euro in sales for 2005, and 145 mln euro for the first half of 2006.

Pe piata de electronice si electrocasnie, principalii jucatorii sunt Flamingo, cu o cota de piata de 18%, conform propriului raport, Altex, care detine 26% din piata, si  Domo, a carui cota de piata o estimeaza la 16%, conform unui raport prezentat de Flamingo. Autorii raportului au precizat ca in absenta unor date de incredere despre piata de profil, aceste cifre sunt doar aproximari interne.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: