Noi modele de automobile prezentate la Salonul Auto de la Detroit

Data publicarii: 10-01-2017 | Economie

Marii producatori de automobile au inceput anul 2017 prin expunerea unui vaste game de automobile in cadrul North American International Auto Show din Detroit, de la masini luxoase din clasa sedan si pana la bolizi sport si vehicule utilitare, fara a fi uitate nici automobilele cu motorizare hibrida sau exclusiv electrica, precum si puternice camionete cu motorizare diesel, conform Reuters, care prezinta cateva dintre cele mai interesante modele expuse la Detroit.

Nissan Rogue Sport este un SUV cu cinci locuri și cu dimensiuni puțin mai reduse decât Nissan Rogue, care s-a impus drept cel mai bine vândut model al companiei în SUA, în luna decembrie. Nissan Rogue în varianta Sport va fi lansat pe piață în cursul primăverii și vine în întâmpinarea preferinței în creștere pe piața americană pentru automobile SUV. În clasa de lux Nissan prezintă o reinterpretare a SUV-ului Infiniti QX50.

Kia Motors Co Stinger este un nou sedan sport cu cinci locuri. Kia a anunțat că va lansa pe piața americană varianta Stinger, al cărei design a fost realizat la Frankfurt, în a doua parte a anului 2017.

Lexus LS este noua promisiune făcută de Toyota celor care apreciază luxul. Toyota Motor Corp a prezentat primul sedan de lux Lexus LS 400 la Salonul Auto din Detroit în 1989. Luni, marele producător nipon a prezentat cea de-a 5-a generație a acestui sedan, jucând cartea limuzinei clasice pe o piață care a început să asocieze din ce în ce mai mult luxul cu automobilele din clasa SUV. Toyota prezintă anul acesta la Detroit și un crossover compact denumit UX.

BMW Seria 5 este pariul producătorului BMW AG în lupta pentru supremație cu Mercedes E-class și Audi A6. Producătorul german prezintă în premieră la Detroit o versiune hibridă a acestui automobil, care la fel ca și competitorii săi pare să piardă teren în fața unei apetențe din ce în ce mai crescute față de SUV-uri. Un nou jucător important la această categorie se anunță și sedanul electric Tesla Model S. La Detroit, BMW mai prezintă și crossover-ul compact X2.

Honda Odyssey este noua generație a minivan-urilor produse de Honda Motor Co. Vânzările din acest segment de piață au cunoscut o respectabilă creștere de 8% în cursul anului trecut, iar Honda dorește să se impună în prim-planul producătorilor de minivan-uri.

Ford F-150 este cel mai bine vândut vehicul din SUA, iar în varianta 2018 această camionetă a primit, pe lângă câteva modificări estetice menite să o facă mai atrăgătoare, și o nouă tehnologie pentru reducerea consumului de combustibil. Pentru prima oară, Ford va oferi o variantă cu motorizare diesel pentru F-150 precum și o nouă variantă de motorizare pe benzină, cu un motor de 3,3-litri în 6 cilindri.

Noua generație de Chevrolet Traverse este răspunsul General Motors Co pentru o piață din ce în ce mai interesată de SUV-uri. Traverse, un SUV pentru întreaga familie, va intra în competiție directă cu Ford Explorer, Honda Pilot, Toyota Highlander sau Jeep Grand Cherokee. De asemenea, SUV-ul compact GMC Terrain a suferit o serie de modificări de design care îl apropie de Chevrolet Equinox.

Toyota Camry, una dintre cele mai bine vândute mașini din SUA din ultimii 15 ani, a primit la rândul său un lifting major. Vânzările de Toyota Camry au scăzut cu 9,5% în 2016 prin comparație cu anul anterior, reflectând presiunea exercitată asupra pieței de creșterea vânzărilor de SUV-uri. Vânzările de automobile sedan din clasa medie din SUA au scăzut cu 10%. Varianta 2018 a Toyota Camry este mai stilată ca niciodată și dispune de importante inserții de tehnologie modernă în speranța că va deveni mai atrăgătoare pentru cumpărătorii americani.

Mercedes-Benz E Class Coupe a fost reproiectat pentru a face față concurenței, iar producătorul Daimler AG mai prezintă la Detroit și o variantă îmbunătățită a crossover-ului compact GLA, dar și un automobil citadin Smart Electric Drive în variantă nouă.

Audi Q8 este propunerea făcută pieței americane de Volkswagen AG sub forma unui SUV luxos și încăpător. De asemenea, producătorul german mai prezintă la Detroit și o variantă nouă a SUV-ului de clasă medie SQ5, precum și un nou A5 cabriolet. Volkswagen Tiguan este prezentat și el la Detroit într-o variantă îmbunătățită. De asemenea, celebrul microbuz VW este prezentat în noua formulă electrică denumită I.D. Buzz.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: