Directorul financiar al Generali va demisiona (Reuters)

Data publicarii: 25-01-2017 | Economie

Alberto Minali, directorul financiar al Assicurazioni Generali SpA, a treia mare companie europeana de asigurari, se pregateste sa-si prezinte demisia, iar Consiliul de Administratie ar urma miercuri sa analizeze situatia, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Divergențele dintre Minali și directorul general Philippe Donnet reprezintă cauza demisiei directorul financiar, susțin sursele.

Philippe Donnet a venit anul trecut la conducerea Generali, în urma plecării bruște a fostului director general, Mario Greco, la rivala Zurich Insurance.

Speculațiile privind plecarea lui Minali au fost anunțate pentru prima dată în weekend de publicația italiană La Stampa.

Capitalizarea de piață a Generali se ridică la 21 de miliarde de euro, mai puțin de jumătate față de nivelul de la începutul crizei financiare din 2007-2008.

Recent, Generali a anunțat că va ieși de pe piețele mai puțin profitabile și își va reduce costurile, în vederea majorării profitului și a capitalului. Până în 2018, Generali vrea să realizeze economii de un miliard de euro, în urma ieșirii de pe piețele mai puțin atractive. De asemenea, costurile operaționale pe piețele mature vor fi reduse cu 200 de milioane de euro în perioada 2016 — 2019.

Generali are 78.000 de angajați care deservesc 72 de milioane de clienți în peste 60 de țări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) și PPF Group (49%), este prezent și pe piața din România.

Sursa: Agerpress