AOAR vrea stoparea privatizarii CEC

Data publicarii: 14-12-2006
Asociatia Oamenilor de Afaceri Romani (AOAR) si-a reafirmat, joi, intr-un comunicat de presa, dezacordul fata de privatizarea CEC, sustinand, "la limita", solutia privatizarii prin subscriptie publica si nu cu un partener strategic. "AOAR remarca ca ezitarile in procesul de privatizare a CEC-ului, arata ca solutia aleasa de Guvern nu este una benefica pentru Romania. AOAR solicita Guvernului sa explice cum intentioneaza sa procedeze pentru deschiderea de conturi individuale pentru milioane de fermieri romani", se arata in comunicat.

Potrivit oamenilor de afaceri romani, taranii vor fi nevoiti sa apeleze la numarul redus de sucursale bancare aflate in principalele orase si municipii. Pe de alta parte, AOAR solicita Guvernului sa faca public programul de privatizare pe care si-l asuma in 2007.

Impotriva privatizarii CEC s-au mai pronuntat Partidul Social Democrat, Partidul Romania Mare, Partidul Conservator, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Uniunea Nationala a Patronatului Roman.

Potrivit strategiei de privatizare a CEC, statul va vinde pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC. Contravaloarea a 9,9% din pachetul scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital. Pretul oferit pentru pachetul majoritar va fi decisiv pentru alegerea cumparatorului.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: