Obrazul subtire cu un card Gold se tine

Data publicarii: 14-12-2006
Cardurile Gold intra in categoria produselor premium. Posesorul unui card Gold se alege in general din randul celor care obtin venituri de peste 1.000 EUR si care sunt, in general, oameni de afaceri, avocati, angajati ai multinatinalelor, aflam din Ghiseul Bancar. Prin natura profesiei, detinatorii de carduri Gold calatoresc foarte mult si de aici apare o alta caracteristica a cardurilor premium: pachetele de servicii axate in mod special pe calatorii. Costurile aferente unui card de credit premium sunt insa mult mai mari decat in cazul cardurilor clasice. Emiterea, administrarea, dar si operatiunile curente au valori destul de mari. American Express Gold emis de Bancpost si Visa Gold de la Banca Transilvania permit accesul intr-un grup select, posesorului oferindu-i-se limite de creditare mari, dar si beneficii exclusive. Pentru toate acestea insa, plateste si comisioane pe masura.

Cele mai importante servicii atasate celor doua carduri Gold:
- inlocuirea cardului in regim de urgenta
- eliberarea de numerar in regim de urgenta
- servicii de asistenta de voiaj
- servicii de asistenta medicala
- servicii de asistenta legala
- servicii de asistenta personala

Reducerile si asigurarea accesului in diferite locatii din strainatate (restaurante, hoteluri, sali de fitness) se regasesc in cazul majoritatii cardurilor Gold, iar cele doua "plastice" nu fac exceptie.

Cumparaturile de valoare realizate cu un card American Express sunt protejate in caz de furt sau deteriorare accidentala, pe o perioada de 30 de zile. Cardul American Exprees Gold ii deschide posesorului accesul spre hoteluri, restaurante, centre de frumusete. Serviciul American Express Travel include oferte de vacanta si reduceri la hoteluri din toate colturile lumii.

Detinatorul unui card Visa Gold de la Banca Transilvania are acces gratuit timp de 4 ore in Salonul Business al Aeroportului Henri Coanda. Cardului ii sunt asociate si discounturi de 10% in cazul in care posesorul apeleaza la serviciile de fitness oferite de o anumita sala. Reducerea de 10% se aplica si daca posesorul unui Visa Gold alege o anumita retea hoteliera. Mai putin platesc si cei care prefera un restaurant cu specific romanesc sau unul spaniol. Daca au nevoie de o masina spre inchiriere pot apela la serviciile unei companii ce ofera un discount de 10%.

Cat se plateste pentru "serviciile speciale"?

1. Emiterea:
- American Express: 75 RON
- Visa Gold: 100 RON

2. Administrare anuala
- American Express:360 RON
- Visa Gold: 200 RON

3. Retragerea de numerar:
- American Express:
- ATM/ POS, ghiseu Bancpost: 2,5%, min. 5 RON
- ATM ale banci din Romania: 3,5%, min. 5 RON
- Retragere numerar in strainate: 3,5%, min. 10 RON

- Visa Gold:
- ATM/ POS BT: 1%
- ATM / POS alte banci: 1%+ 2,5 RON
- ATM/ POS alte banci in strainatate: 2%, min. 10 RON

Caracteristici:

Card American Express Gold Visa Gold
Venit minim necesar 3.000 RON 1.600 EUR
Limita maxima de creditare 54.000 RON 10.000 EUR
Dobanda anuala 24,9% 25%
Perioada de gratie 55 de zile 55 de zile
Suma minima de rambursat lunar 3%, minim 100 RON 3%

Ghiseul Bancar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: