Apple va incepe sa produca telefoane iPhone in India in luna aprilie

Data publicarii: 03-02-2017 | Economie

Grupul informatic american Apple Inc. va incepe sa produca telefoane iPhone in India pana la finele lunii aprilie, a declarat vineri un oficial regional, o dovada a accentului pus de Apple pe piata din India, una din pietele importante de smartphone care inregistreaza cel mai important ritm de crestere, informeaza Bloomberg.

Ministrul pentru Tehnologia Informației din statul indian Karnataka, Priyank Kharge, a precizat că telefoanele iPhone vor fi asamblate la Bangalore, centrul industriei IT din India, la o uzină operată de Wistron, o companie taiwaneză care lucrează pentru Apple pe bază de contract. Priyank Kharge adăugat că s-a întâlnit cu directorii Apple în luna ianuarie care i-au confirmat calendarul demarării producției.

"Telefoanele iPhone vor fi produse la Bangalore și toate dispozitivele sunt destinate pieței interne", a declarat Priyank Kharge, adăugând că statul Karnataka, a cărui capitală este orașul Bangalore, va ajuta Apple dacă grupul american va decide să colaboreze și cu alți producători pe bază de contract din regiune. "Nu am discutat despre alte stimulente", a adăugat Priyank Kharge.

Debutul producției telefoanelor iPhone în India vine după mai multe luni de speculații privind planurile Apple pentru această piața care în prezent este dominată de rivalul sud-coreean Samsung Electronics Co. Prin debutul producției locale Apple vrea să își majoreze cota pe această piață importantă, în condițiile în care ritmul de creștere a vânzărilor de smartphone-uri începe să încetinească în China și alte piețe mature.

În 2016, Apple a livrat 2,5 milioane de telefoane iPhone în India. Chiar dacă la nivel global Apple a înregistrat anul trecut venituri și vânzări record, în India grupul american se numără abia pe locul zece în topul producătorilor potrivit Counterpoint Research. Apple a controlat mai puțin de 2% din livrările de smartphone-uri în India, în condițiile în care analiștii estimează că până în 2020 pe această piață ar urma să fie vândute 750 milioane smartphone-uri.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: