Camerele reunite ale Parlamentului au aprobat bugetul Ministerului Turismului

Data publicarii: 07-02-2017 | Economie

Bugetul Ministerului Turismului a fost aprobat marti in plenul reunit al Parlamentului, cu 180 de voturi pentru, 105 impotriva si nicio abtinere.

Ministerul Turismului va avea în 2017 o finanțare bugetară de 80 de milioane de lei, fiind mai mare cu 63,9% față de exercițiul precedent.

În bugetul ministerului sunt prevăzute transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale pentru realizarea obiectivelor de investiții în turism în valoare de 25 milioane de lei. Programele din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) au un buget de 783.000 lei. Bugetul de cheltuieli curente crește la 75,270 milioane lei, comparativ cu 48,904 milioane lei, anul anterior. În buget sunt cuprinse fonduri de 680.000 lei pentru 'Contribuții și cotizații la organisme internaționale'.

Prioritățile strategice pe termen mediu ale ministerului vizează dezvoltarea turismului intern și a turismului de incoming în vederea îmbunătățirii circulației turistice în paralel cu conservarea patrimoniului natural și cultural, creșterea notorietății destinațiilor turistice din România pe piața internă și internațională, diversificarea și dezvoltarea produselor turistice românești și creșterea calității serviciilor turistice.

Ministrul Turismului are în vedere pentru 2017 creșterea încasărilor din turism ca procent în PIB până la 2% comparativ cu 2016, când încasările au reprezentat 1,8% din PIB, creșterea circulației turistice cu 10%, precum și reducerea cu 1% a migrației forței de muncă din sectorul turism. Conform programului de marketing, Ministerul Turismului are în vedere creșterea numărului înnoptărilor, într-un ritm mediu anual de 12,5% pentru turiștii străini și de 9,5% pentru turiștii români. Conform indicatorilor stabiliți, Ministerul Turismului și-a propus creșterea sumelor cheltuite/pachet turistic de către vizitatorii străini la 675 de euro, până în 2021, iar pentru turiștii români, la 270 de euro.

Sursele de finanțare pentru Ministerul Turismului sunt asigurate 100% din bugetul de stat.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: