Doar 9 companii ne vand RCA-ul din 2007

Data publicarii: 16-12-2006
Doar 9 companii vand RCA in 2007Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat mentinerea autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii de raspundere civila auto valabile de la 1 ianuarie 2007, pentru urmatoarele societati: OMNIASIG S.A., Asigurarea Romaneasca - ASIROM S.A., UNITA S.A., BT Asigurari Transilvania S.A., GENERALI Asigurari S.A., BCR Asigurari S.A., ASIBAN S.A., Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A., ALLIANZ TIRIAC Asigurari S.A., se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

In comunicat se mentioneaza faptul ca, pana la ora intrunirii Consiliului CSA, singurele cereri depuse pentru mentinerea autorizatiei au fost doar cele de la societatile mai sus mentionate. Hotararea de mentinere a autorizatiilor de practicare a asigurarii obligatorii de raspundere civila a autovehiculelor, incepand cu anul 2007, pentru societatile de mai sus a fost luata urmare a constatarii indeplinirii de catre acestea a conditiilor prevazute in Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, puse in aplicare prin Ordinul nr.113133/2006 (publicate in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 977 din 06 decembrie 2006).

In conformitate cu prevederile art. 18 alin.(2) din Normele mentionate, asiguratorii care au fost autorizati de CSA sa practice asigurarea obligatorie RCA inainte de intrarea in vigoare a acestor norme au obligatia sa depuna la CSA o documentatie din care sa rezulte indeplinirea conditiilor necesare pentru mentinerea autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii RCA.

Cererile de mentinere a autorizatiei, insotite de documentatia prevazuta de norme, se solutioneaza in termen de 5 zile de la inregistrarea acestora la registratura CSA. Prin decizia presedintelui CSA, emisa in baza hotararii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, se certifica autorizatia anterioara pentru practicarea asigurarii obligatorii RCA.

In cursul zilei de 14 decembrie 2006 s-a mai primit o cerere de mentinere a autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii RCA. Si aceasta va fi rezolvata in termenul legal.

De asemenea, tarifele de prima practicate pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto sunt complet liberalizate, acestea fiind stabilite in exclusivitate de catre societatile de asigurare autorizate.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: