Elevii vor lucra in vacanta, cu salarii platite de stat

Data publicarii: 17-12-2006
Senatorii au aprobat in aceasta saptamana o lege referitoare la angajarea elevilor sau studentilor pe perioada vacantelor, angajatorii urmand a avea anumite facilitati in cazul in care accepta un asemenea salariat temporar. "Senatul a votat aceasta lege menita a ajuta in special elevii si studentii care au nevoie de venituri. Legea prevede ca de la bugetul Asigurarilor Sociale angajatorul sa primeasca pentru fiecare angajat elev sau student salariul minim brut pe tara pentru o perioada de 60 de zile lucratoare pe an.

Se doreste in primul rand acomodarea elevilor si a studentilor cu locurile de munca, vrem sa cream o mentalitate de a munci in timpul vacantelor, dar mai ales vrem ca in acest fel o buna parte a acestor tineri sa isi faca rost de o parte din banii necesara in urmatorul an scolar", a declarat senatorul Otilian Neagoe.

Aceasta initiativa este a grupului parlamentar PSD si acum proiectul de lege va intra in dezbatere in Camera Deputatilor, for decizional in acest caz. Varsta minima a unui angajat elev sau student care poate lucra este de 16 ani.

AmosNews

Ultimele stiri pe BankNews.ro: