Petre Daea: Aproximativ 80% din fermieri au primit deja subventiile

Data publicarii: 11-03-2017 | Economie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sambata, la Suceava, ca aproximativ 80% din fermieri au primit deja subventiile agricole, in conditiile in care anul trecut aceste drepturi au fost platite in lunile august si septembrie.

''Mi-a rămas încrustată în minte o cifră. La 1.785 de fermieri cu drept de a primi subvenție, anul trecut, aceste subvenții le-au primit în luna august și septembrie, iar acum, până la această dată, 1.418 dintre ei au primit subvențiile. Este un efort al Guvernului, un efort al statului pentru a deplasa sume importante din bugetul țării către fermieri, în așa fel încât lucrările să se execute la timp și dreptul fiecărui fermier să fie onorat. (...) Este primul obiectiv pe care l-a impus Guvernul, prin programul de guvernare aprobat de Parlamentul României, și va rămâne primul obiectiv, pentru a acorda la timp subvențiile pentru fermierii români'', a spus Daea.

Ministrul Agriculturii a precizat că, sâmbătă, a avut și o întâlnire la Fălticeni cu specialiști din domeniu și fermieri.

''I-am ascultat cu atenție, i-am rugat să spună exact unde și în ce fel trebuie să fie ajutați. (...) Perioada de depunere a cererilor este extrem de importantă, 1 martie — 15 mai. De această perioadă depind toate celelalte, astfel încât, în 2017 — avans și 2018 ca lichidare subvențiile în zootehnie să fie chiar mai devreme ca acum. Este pentru prima dată în România când subvențiile se dau începând cu data de 23 februarie'', a spus Daea.

Ministrul Agriculturii a participat, sâmbătă, la ceremonia de instalare în funcție a noului prefect de Suceava, Mirela Adomnicăi.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: