Ziarul Financiar: Un vicepresedinte HVB-Tiriac preia conducerea Bancpost

Data publicarii: 18-12-2006
Manuela Plapcianu, 43 de ani, a lucrat in ultimii trei ani pentru HVB, unde a venit de la Citibank pentru a pune pe picioare o divizie de retail. Manuela Plapcianu a fost selectata pentru functia de director general cu rang de presedinte executiv la cea de-a saptea mare banca de pe piata.  Manuela Plapcianu, vicepresedinte al HVB-Tiriac Bank responsabil cu retailul, este in fruntea listei de bancheri selectati pentru preluarea functiei de director general al Bancpost, in locul grecului George Michelis, care paraseste postul la 1 ianuarie, afirma surse bancare.

Plapcianu va deveni la inceputul noului an singura femeie care va ocupa o pozitie de presedinte executiv intr-o banca de top 10. Bancpost a fost condusa chiar de la infiintare de o femeie, Elena Petculescu, care s-a retras in aprilie 2005, ramanand presedinte de onoare.

HVB-Tiriac urmeaza sa comunice astazi intern vestea plecarii lui Plapcianu din banca.

Bancpost a inceput din noiembrie cautarile pentru un nou director general cu rang de presedinte executiv, dupa ce Michelis si-a anuntat plecarea pentru sfarsitul anului.

Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: