Petrescu: Cadrul de achizitii publice este total nepotrivit pentru targurile internationale

Data publicarii: 21-03-2017 | Economie

Cadrul de achizitii publice este total nepotrivit pentru participarea la targurile internationale, iar pentru a se debloca situatia a fost infiintata o comisie, a declarat, marti, Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, intr-o conferinta de presa.

"Avem un cadru de achiziții total nepotrivit pentru dinamica pe care organizarea de târguri o are. Avem 67 de târguri anuale, noi trebuie să punem pe SEAP, să stea 20 de zile lucrătoare. Dacă un operator ajunge și pune pe SEAP o dispută în modul în care s-a organizat licitația, s-a terminat, și este un grup de investitori care nu au nicio vină, dar sunt și ei potențiali perdanți pentru că undeva modul de achiziții publice este total necorelat cu dinamica activității pe care noi vrem să o instituim. Ajungem să ne certăm între noi. Este o comisie de lucru unde am invitat și reprezentanții ANAF, fostul ANRMAP (actuala Agenție Națională pentru Achiziții Publice n.r.) unde să vină și ei cu o propunere de îmbunătățire a modului în care noi putem atribui contracte de servicii pentru ajutorarea acestor companii", a spus Petrescu.

Potrivit acestuia, autoritățile au banii și intenția dar se blochează la achiziții publice.

"Noi avem banii, avem intenția, dar ne blocăm la modul de achiziționare a serviciilor pentru sprijinirea acestor companii. Am dat 10 zile acestei comisii să vină cu niște propuneri", a mai arătat ministrul.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: