Ministrul francez de Finante nu exclude reducerea participatiei detinute la Renault

Data publicarii: 23-03-2017 | Economie

Ministrul francez de Finante, Michel Sapin, nu exclude reducerea participatiei detinuta de stat la producatorul auto Renault, dar a adaugat ca orice vanzare va trebui sa aiba loc cand sunt cele mai bune conditii pe piata, transmite Reuters.

În ultimii ani, Franța și-a majorat participația la Renault, deținând aproape 20%, dar Sapin a declarat la postul de radio BFM că statul nu și-a majorat participația "pentru eternitate".

Întrebat în legătură cu o posibilă reducere, Sapin a răspuns: "Analizez care era prețul în momentul în care am cumpărat și care este prețul acum; nu vreau ca cetățenii francezi să piardă bani".

"Vor exista momente în care va trebui să cumpărăm sau să recapitalizăm, așa cum am făcut în cazurile companiilor EDF și Areva, și atunci sunt alte participații care pot fi scoase la vânzare, dar va trebui să o facem în cele mai bune condiții posibile, pentru a proteja interesul statului", a adăugat el.

La Bursa de la Paris, acțiunile Renault au scăzut anul acesta cu aproximativ 6%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: