Administratia Trump a emis autorizatia de constructie pentru oleoductul Keystone

Data publicarii: 24-03-2017 | Economie

Compania canadiana TransCanada a anuntat vineri ca a obtinut aprobarea Guvernului american pentru constructia oleoductului Keystone XL, un proiect discutat de multa vreme, care ar urma sa faca legatura intre producatorii de petrol din Canada si rafinariile si terminalele de export de pe coasta Golfului Mexic, informeaza AFP.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner, a anunțat într-un comunicat de presă decizia administrației Trump de a permite companiei canadiene să "construiască, să opereze și să întrețină" acest oleoduct, care va servi interesului național al SUA. Anunțul Departamentului de Stat reprezintă o inversare de poziție față de administrația Obama, care s-a opus acestui proiect, pe motiv că ar submina eforturile de reducere a dependenței de combustibilii fosili.

Noul lider de la Casa Albă, Donald Trump, urmează să facă declarații cu privire la acest subiect la ora locală 10.15 (14.15 GMT), a anunțat pe Twitter purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sean Spicer.

Cu o lungime de 1.900 de kilometri, dintre care 1.400 pe teritoriul SUA, oleoductul Keystone XL ar urma să traverseze America de Nord pentru a transporta petrol canadian extras din șisturile bituminoase din Alberta până la rafinăriile din Golful Mexic, urmând să aibă o capacitate de peste 800.000 de barili pe zi.

Sursa: Agerpress