Seres si-a omenit consilierii cu AGA si CA-uri

Data publicarii: 19-12-2006
Consilierii personali ai fostului ministru al Economiei au primit bani si pentru prezenta in conducerile societatilor din subordinea ministerului, titreaza Cotidianul. Mai multi consilieri personali ai fostului ministru al Economiei Codrut Seres au fost numiti in Consiliile de Administratie (CA) si in Adunarile Generale ale Actionarilor (AGA) de la societatile de stat din subordinea ministerului. Conform aceleiasi surse, acestia ocupa functiile respective si in prezent.

Ioana Apan, actual director la Directia de Cooperare Internationala, figureaza in opt CA si AGA (Transgaz, Complexul Craiova, Oil Terminal, Transelectrica, Termoelectrica, Hidroelectrica, OPCOM, Oltchim), Cristina Manda in patru CA (Rovinari, Electrica, Muntenia Sud, Romaero, Moldomin), iar Bogdan Pitigoi in trei CA (Hidroserv, Teletrans, Conversmin) si in doua AGA (Salrom si Hidroserv).

Recordul in materie il detine consilierul Dumitru Saitoc, la 11 CA si AGA. Potrivit aceleiasi surse, remuneratia primita in calitate de membru in CA sau AGA este minimum 1.000 RON lunar. Fostul ministru nu a putut fi ieri contactat pentru a comenta situatia, dar, in aprilie, cind "Cotidianul" publica numele altor consilieri personali numiti in CA, a spus ca nu vede nici o problema si ca numirile respecta legea, pentru ca pregatirea profesionala le permite asta si ca au dreptul sa fie in cel mult trei CA. "Cotidianul" i-a gasit atunci pe lista de membri CA pe Mona Nicolici, Iuliana Dumitru (purtator de cuvint) si pe viitorul socru al ministrului, Ioan Pop.

Cotidianul