Legea RCA: Comisiile din Camera Deputatilor au primit 327 de amendamente

Data publicarii: 04-05-2017 | Economie

Comisiile de Buget-Finante, Transporturi, Industrii si Juridica din Camera Deputatilor au primit 327 de amendamente la Legea RCA, urmand ca in perioada urmatoare acestea sa fie adoptate de parlamentari pentru a fi sustinute in cadrul dezbaterilor, a declarat, pentru AGERPRES, Leonardo Badea, presedintele Comisiei Buget Finante din Camera Deputatilor.

"Avem 327 de amendamente depuse de asigurători, transportatori, societatea civilă. Aceste 327 de amendamente nu sunt asumate de către niciun deputat până acum. Materialul a fost dat la studiu. Luni o să am o întâlnire cu președinții și birourile Comisiilor (Comisia pentru buget, finanțe și bănci, Comisia pentru industrii și servicii, Comisia pentru transporturi și infrastructură și Comisia juridica ) n.r. pentru a vedea dacă cineva își asumă amendamente și să le trecem într-o formă care poate fi discutată", a spus Leonardo Badea.

Potrivit acestuia, la ședință ar urma să fie stabilită o Comisie reunită în cadrul căreia ar urma să fie analizată legea. Comisia reunită va elabora un raport care va fi înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților și, ulterior, Plenului.

Piața asigurărilor din România a fost dominată, în 2016, de criza asigurărilor auto obligatorii, declanșată de transportatori din cauza creșterii exponențiale a tarifelor, criză care a dus la emiterea unei Ordonanțe de Guvern care prevede plafonarea prețurilor RCA pe o perioadă de șase luni. Noile tarife au intrat în vigoare începând cu data de 18 noiembrie 2016.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: