Cele mai vandute masini in 2006 pe piata romaneasca

Data publicarii: 21-12-2006
Matiz in 2006Cele mai vandute masini in 2006 pe piata romaneasca sunt Matizurile, acestea ocupand locul I cu 14.657 unitati vandute si care raman inca masinile preferate de tinerii cu venituri reduse si de firmele gen pizza delivery. Pe locul II in topul vanzarilor, cu 11.921 de unitati se afla Renault Clio, model din ce in ce mai apreciat in Romania. Clasica Dacia Logan clasa C ocupa abia al III-lea loc in clasamentul celor mai vandute masini in 2006, pretul redus fiind arma de baza.

Clasamentul celor mai vandute masini in 2006

Daewoo Matiz Clasa A - 14.657 unitati

Fiecare cu ce poate! Chiar daca in clasa au aparut si in 2006 noi oportunitati (Chevrolet Spark, Toyota Aygo, Peugeot 107, Citro'¬C1), "micul gigant" si-a conservat fortele, sustinut de pret - argumentul lui suprem. Matiz ramane inca masina tinerilor cu venituri reduse si a firmelor gen pizza delivery.

Renault Clio Clasa B - 11.921 unitati

Clio a venit complet schimbat si asta i-a prins bine. Mai mare si mai bine echipat, el a avut dificila misiune de a ramane neclintit din pozitia de number one in topul celor mai vandute masini de import. Pentru asta Renault a pastrat in fabricatie vechiul Symbol, un model in trei volume foarte apreciat in Romania.

Dacia Logan Clasa C - 88.178 unitati

Si in cazul Daciei pretul ramane arma de baza. Cu toate ca a scazut de la 105.293 unitati vandute pana la sfarsitul lui noiembrie 2005, la 88.178 in acest an, Loganul nu s-a dat la o parte de pe primul loc, mai ales ca 2006 a fost anul in care a fost diversificata gama de motorizari cu varianta 105 CP 16 supape.

VW Passat Clasa D - 3.523 unitati

Cea de-a treia generatie Passat este un hit. Atuurile acestei masini - aceleasi dintotdeauna: robustete, o multime de echipari si motorizari, spatiu interior si, nu in ultimul rand, prestanta. Concurenta mai are de lucrat!

Audi A6 Clasa E - 405 unitati

Audi castiga teren cam peste tot, chiar si in fata rivalelor germane mult mai ambitioase. A6 nu e o masina ieftina, dar tractiunea quattro, echiparea bogata, eleganta designului si motorizarea diesel devin impreuna irezistibile.

Mercedes Benz Clasa S Clasa F - 145 unitati

Mercedes, tot Mercedes! Oricat ar carcoti unii si altii, oricat s-ar stradui ceilalti constructori sa copieze, sa inventeze, parca tot in Sindelfingen se fac cele mai confortabile masini. Iar pentru tipii cu bani confortul este esential.

Hyundai Santa Fe Clasa SUV - 1.743 unitati

Coreenii au fost suspectati de un gust indoielnic cand a venit vorba de masinile lor. Dar Santa Fe le-a ras tuturor in nas cu formele sale. Putem zice ca arata chiar binisor acest SUV destinat celor care nu-si permit mai mult, dar si acelora mai putin snobi.

Opel Zafira Clasa Monovolum - 372 unitati

Zafira a fost primul monovolum cu sapte locuri. A doua generatie este mai eleganta si putin mai voluminoasa. Are motoare silentioase si puternice, dar si o echipare de invidiat. Acestora li se adauga palmaresul fiabilitatii primei generatii.

Datele se refera la vanzarile pe clase, in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2006Cele mai vandute masini in 2006 pe piata romaneasca.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: