Tehnologia MasterCard PayPass a fost introdusa in Franta si Anglia

Data publicarii: 21-12-2006
MasterCard PayPassMasterCard anunta introducerea a doua noi programe pilot in Franta si dezvoltarea unui program existent implementat de Royal Bank of Scotland Group (RBS) in Anglia, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Cele doua programe din Franta, unul dezvoltat in Strasbourg si celalalt in Toulouse, vor reprezenta primele incercari din Europa de implementare a platilor cu carduri MasterCard de credit contactless, bazate pe chip EMV , in timp ce proiectul dezvoltat de RBS este primul proiect de implementare a platilor de debit contactless din regiune.

"PayPass este cel mai bun program de plata la nivel mondial, ales de partenerii nostri pentru a sustine generatia urmatoare de plati," spune Toni Merschen, Head of Chip, MasterCard Worldwide. "Avem aproape 11 milioane de carduri si dispozitive PayPass deja pe piata la nivel global si o platforma care este unica prin faptul ca suporta atat platile prin carduri de credit, debit, prepaid, comerciale, cat si pe cele aflate sub o sigla proprietara. Pentru ca viteza si usurinta au devenit tot mai importante pentru consumatori in momentul in care platesc la comercianti, suntem increzatori ca platile contactless se vor dezvolta rapid si in Europa."

In Strasbourg, MasterCard va sustine un consortiu format din sapte companii, printre care se numara Groupe Credit Mutuel, CIC si NRJ Mobile, pentru a permite unui numar de 200 de rezidenti sa realizeze plati contactless prin intermediul telefonului mobil la 50 de retaileri din oras. Este primul experiment EMV de comert prin telefonul mobil, iar telefoanele mobile special concepute de Sagem Communications vor contine cartele SIM compatibile EMV de la Gemalto. Cititoarele contactless sunt de la Sagem Monetel, iar chipurile electronice Near Field Communication sunt realizate de Inside Contactless.

In Toulouse, MasterCard va colabora cu LaSer Cofinoga, divizia de consumer finance a Grupului Galeriilor Lafayette, pentru a permite miilor de clienti sa testeze un card de plata contactless in Galeriile Lafayette si reteaua magazinelor Monoprix din oras. Acesta va fi primul card contactless EMV cu aplicatii multiple din Europa si va fi utilizat atat la retaileri, cat si pentru transportul public din oras.

In Marea Britanie, Royal Bank of Scotland, care a implementat primul program Maestro® PayPass™ din Europa la sediul central din Edinburgh, va extinde proiectul si in birourile din Londra, pentru a impartasi din experienta pe care a dobandit-o in privinta platilor contactless de valoare mica cu retailerii din Marea Britanie. Aceasta dezvoltare vine in urma unui studiu privind experienta acumulata in Edinburgh, in cadrul caruia cei sase comercianti participanti - inclusiv Starbucks, un restaurant, un magazin de delicatese, o farmacie si un club privat - au descoperit ca Maestro PayPass ar putea injumatati timpul petrecut pentru realizarea unei tranzactii cu numerar, o plata putand sa fie efectuata in mai putin de 5 secunde.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: