Peste 2,1 miliarde de pasageri au preferat in 2006 cursele aeriene

Data publicarii: 22-12-2006
Airbus 318-111Traficul aerian a crescut cu aproximativ 5% in 2006, peste 2,1 miliarde de pasageri preferand calatoriile cu avionul, reiese din datele provizorii publicate de Organizatia Aviatiei Civile Internationale, relateaza AFP. Traficul national si international a crescut cu 5%, in timp ce transportul de marfa s-a majorat cu putin peste 3%, a indicat intr-un comunicat aceasta organizatie, cu sediul la Montreal. Coeficientul de ocupare al zborurilor a atins nivelul de 76% in 2006, o performanta superioara celei din 2005, cand a fost depasit pentru prima data in istorie nivelul de doua miliarde de pasageri.

Variatia capacitatilor de zbor "a urmat in mare masura" calea impusa de tendintele de crestere a traficului in 2006, singura exceptie reprezentand-o regiunea Asia-Pacific, unde apetitul pentru zborurile interne a generat o "crestere substantiala", a capacitatilor de trafic aerian, a subliniat aceasta organizatie.

Transportatorii aerieni din Orientul Mijlociu, din Asia si din Africa au inregistrat cele mai mari nivele de crestere ale sectorului, in timp ce companiile aeriene din Europa si cele doua continente americane s-au situat "la limitele medii pe plan mondial", a precizat OACI. In 2006, 2,1 miliarde de pasageri au preferat cursele aeriene, ceea ce reprezinta un nou record al sectorului, in crestere cu aproximativ 80 de milioane de pasageri fata de anul 2005, conform datelor trimise de cele 189 de state membre ale organizatiei.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: