Contribuabilii pot solicita solutii fiscale individuale anticipate

Data publicarii: 27-12-2006
Tariful pentru emiterea unei solutii fiscale individuale anticipate va fi de 1.000 euro, potrivit proiectului Hotararii de Guvern privind procedura de emitere a solutiei fiscale individuale anti-cipate si a acordului de pret in avans, postat pe pagina de Internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Conform legii, solutia fiscala individuala anticipata este actul administrativ care stabileste regimul de taxare pentru o tranzactie viitoare, informeaza Rompres. Marii contribuabili au avut posibilitatea de a solicita solutii anticipate incepand cu data de 1 ianuarie 2005, in timp ce ceilalti contribuabili pot solicita astfel de solutii dupa 1 ianuarie 2007.

Potrivit noilor reglementari, pot depune cereri pentru emiterea unei solutii fiscale contribuabilii inregistrati la organele fiscale. Solutia fiscala se emite ca urmare a cererii adresate de catre contribuabil Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Anterior depunerii cererii, contribuabilul poate solicita in scris ANAF, o discutie preliminara.

Cererea pentru discutia preliminara va contine informatii cu privire la datele de identificare ale contribuabilului si ale reprezentantului legal, precum si o scurta prezentare a obiectului discutiei. ANAF va comunica in scris contribuabilului data, ora, locul si numele persoanelor care vor participa la discutia preliminara. In urma discutiei preli-minare se va stabili numarul de solutii fiscale necesare reglementarii situatiei fiscale de fapt viitoare.

Tariful de emitere a unei solutii fiscale se va achita in lei, la cursul comunicat de BNR in ziua efectuarii platii. Cererea pentru emiterea solutiei fiscale trebuie sa contina datele de identificare ale contribuabilului, ale reprezentantului legal si prezentarea starii de fapt viitoare pentru care se solicita emiterea acesteia. Cererea va fi insotita de documentatia aferenta si dovada achitarii taxei de emitere.

Cronica Romana

Ultimele stiri pe BankNews.ro: