Windows Vista are probleme de securitate

Data publicarii: 27-12-2006
security breachMicrosoft a confirmat existenta unei probleme de securitate la sistemul de operare Windows Vista, lansat oficial de producatorul american de software in urma cu mai putin de o luna, informeaza cotidianul Financial Times. Windows Vista, sistem la care s-a lucrat mai bine de 5 ani si jumatate, este cea mai revolutionara versiune a sistemului de operare realizat de grupul american de software, dupa Windows 95, iar imbunatatirea sistemului de securitate a fost una dintre prioritatile producatorului.

Un utilizator cu privilegii standard poate avea acces la instrumente si setari dintr-o retea fara aprobarea administratorului.

Managerul de operatiuni de la Microsoft Security Response Center Mike Reavey, a subliniat ca in perioada Sarbatorilor evolutia acestei probleme a fost monitorizata atent. Pe de alta parte, reprezentantii companiei solicita utilizatorilor sa isi ia masuri de securitate, instaland programele de tip firewall si alt software care sa reduca impactul virusilor si al aplicatiilor spyware.

La finele lunii noiembrie, Sistemul Vista a fost pus in vanzare pentru clientii corporatisti, in vreme ce clientii de retail vor putea achizitiona produsul la inceputul lunii februarie.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: