Laufer: Legea parteneriatului public-privat ar putea fi functionala din octombrie

Data publicarii: 06-07-2017 | Economie

Legea parteneriatului public privat ar putea fi functionala din luna octombrie, in aceasta vara urmand a se realiza normele de aplicare, a declarat, miercuri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, intr-o conferinta de presa.

"În acest moment avem un draft refăcut al legii care a fost în noiembrie 2016. Din păcate, am avut un grup de lucru extins și am încercat să găsim soluții pentru a reuși să reglăm din normele de aplicare ale legii anumite mici disfuncționalități care erau în legea din 2016. Nu am reușit să facem acest lucru și, împreună cu toate organizațiile, și guvernamentale și non-guvernamentale, și instituții europene care au făcut parte din grupul de lucru, am ajuns la concluzia că va trebui să avem o nouă lege, mult mai simplificată, mai ușoară, mai clară și care să poată fi implementată și pentru proiecte mici și pentru mari", a spus Laufer.

Potrivit acestuia, după aproximativ 15 ședințe de lucru, s-a ajuns la formatul unui draft final, care este adaptat la condițiile și la legislația europeană.

"Urmează deja să lucrăm vara aceasta pentru a crea și normele de aplicare, fiindcă ne dorim ca din luna octombrie această lege să fie deja funcțională și nu dorim să mai pierdem timpul cu normele de aplicare. În acest sens, nu vom avea vacanță în această vară și urmează să lucrăm la normele de aplicare, fiindcă este o măsură prioritară pentru noi, ca minister, și pentru întregul program de guvernare pe care îl avem", a precizat ministrul.

Sursa: Agerpress