Iulian Iancu: Cheia viitorului in domeniul energetic este energia electrica

Data publicarii: 15-07-2017 | Economie

Tarile din regiune au nevoie de energie electrica, iar cheia viitorului in domeniul energetic este energia electrica, a declarat vineri presedintele Comisiei pentru industrie si servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, la un panel din cadrul forumului ''Dialogul partidelor politice China - Tarile Europei Centrale si de Est 2017''.

"Albania, Macedonia, Bosnia, Serbia, Bulgaria, Grecia, Turcia, toate au nevoie de energie electrică, import de energie. Cu alte cuvinte cheia viitorului în domeniul energetic este energia electrică. Orice tehnologie care poate pune în evidență producția de energie, în special din surse regenerabile și eficiență energetică, este câmp deschis în toți Balcanii", a spus Iulian Iancu.

Acesta a afirmat că tehnologia pe care o deține partea chineză în cogenerarea de înaltă eficiență privind gazele naturale reprezintă oportunitatea de alimentare cu apă caldă și căldură a 118 orașe.

"Noi avem lege în lucru pentru valorificarea biomasei din deșeurile agricole, forestiere și gunoaie. Legea urmează să fie aprobată în luna septembrie. De asemenea, avem lege aprobată de două luni privind infrastructura combustibililor alternativi. Și aici mă adresez direct dumneavoastră privind transportul electric. China deține stațiile de încărcare, China a scos noul tip de autoturism care este realizat din fibră de carbon și de asemenea cu consumurile cele mai eficiente, deci o piață care în România abia acum se realizează, iar pentru dumneavoastră trebuie să știți că este o susținere bugetară pentru 6.000 de stații", a adăugat Iulian Iancu.

Acesta a menționat că România deține 3 miliarde de tone lignit, 800 milioane tone huilă, 10 miliarde de tone de sare, un miliard de tone de cupru, 750 milioane de tone de minereuri argintifere și aurifere. De asemenea, România are peste 70 de iazuri de decantare.

Sursa: Agerpress