Renault va lansa Logan in India in februarie 2007

Data publicarii: 28-12-2006
Renault Logan in India din februarie 2007Compania mixta formata din producatorul indian de automobile Mahindra & Mahindra si Renault va incepe in ianuarie 2007 productia modelului Logan cu volanul pe partea dreapta in India, iar in februarie va lansa oficial modelul pe piata, conform unui articol din cotidianul indian The Business Standard. Mahindra - Renault, companie la care Mahindra & Mahindra are 51,49% din actiuni, iar Renault restul, va incepe in prima saptamana a lunii ianuarie productia berlinei Logan la uzina din orasul Nashik din vestul Indiei.

Modelul va fi lansat pe piata in a doua saptamana din februarie, iar pentru inceput vor fi construite 90 de masini pe zi, iar in anul 2007 Renault si Mahindra vor fabrica 50.000 de unitati Logan in India.

In prezent se produc experimental intre trei si cinci masini Logan pe zi in India, iar in total au fost produse aproximativ 200 de exemplare, a scris cotidianul The Business Standard in editia sa electronica.

Investitia totala pentru proiectul Logan in India a fost de 6 miliarde rupii (103 milioane euro).

Jumatate dintre componentele din care va fi fabricat Logan - ul indian vor veni din Europa (in special Romania), iar restul vor fi cumparate de la peste 35 de furnizori care produc in India.

Mahindra & Mahindra produce la Nashik doua automobile de teren, Scorpio si Bolero, intr-un ritm zilnic de 330 de unitati.

Compania e specializata in productia de tractoare si vehicule comerciale usoare si are peste 11.000 de angajati. Producatorul indian e pe locul patru pe plan mondial la numarul de tractoare fabricate anual.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: