Bank Austria Creditanstalt cumpara aproape 20% din actiunile International Moscow Bank

Data publicarii: 28-12-2006
Ramura est-europeana a grupului bancar UniCredit a anuntat, joi, ca a cumparat un pachet de actiuni de 19,8% din International Moscow Bank (IMB), pentru suma de 395 milioane de dolari, incheind a doua tranzactie a Bank Austria Creditanstalt, luna aceasta, in piata ruseasca, relateaza Reuters. Bank Austria Creditanstalt, care este bratul est-european al UniCredit, a spus ca a cumparat pachetul de actiuni la International Moscow Bank (IMB), una dintre primele zece banci din Rusia, ca marime, de la VTB, detinuta de stat.

Prin aceasta tranzactie, UniCredit ajunge sa detina un pachet de actiuni de 90% la IMB, care reprezinta 95,2% dintre drepturile de vot. UniCredit a acceptat sa transfere pachetul de actiuni detinut la IMB de la unitatea sa germana HVB Group la Bank Austria Creditanstalt.

Bank Austria a acceptat, saptamana trecuta, sa cumpere casa ruseasca de brokeraj Aton, pentru 424 milioane de dolari. Willi Hemetsberger, membru al boardului Bank Austria, a spus, la momentul respectiv, ca banca nu planuieste sa fuzioneze Aton si IMB, dar ca va cauta sa continue sa faca achizitii in Rusia.

Bancile occidentale forteaza intrarea pe piata Rusiei, deoarece incearca sa castige o cota dintr-o piata in care analistii estimeaza o crestere anuala medie de 25% a activelor bancare, in urmatorii patru ani. UniCredit este a doua banca straina, ca marime, din piata ruseasca, dupa Austria Raiffeisen International.

Bank Austria will also pay VTB an additional $20 million for a capital increase at IMB subscribed by VTB earlier in December, it said. The only other IMB shareholder is now the European Bank for Reconstruction and Development.

Bank Austria va achita lui VTB inca 20 de milioane de dolari, pentru o crestere de capital la IMB, decisa de VTB la inceputul lunii decembrie. Un alt actionar al IMB este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: