Guvernul german confirma ca UE investigheaza un presupus cartel in industria auto
Data publicarii: 25-07-2017 | EconomieGuvernul german a confirmat luni ca autoritatile de concurenta europene investigheaza existenta unui presupus cartel in industria auto germana si si-a exprimat increderea ca acuzatiile "vor fi clarificate complet", data fiind importanta sectorului, relateaza agentia EFE.
Într-o conferință de presă, purtători de cuvânt ai Guvernului au dat asigurări că au aflat despre acest presupus cartel vinerea trecută, după ce săptămânalul "Der Spiegel" a scris că Volkswagen, Audi, Porsche, BMW și Daimler s-au pus de acord încă din anii '90 asupra unor chestiuni legate de tehnologie, costuri, furnizori și, inclusiv, tratarea emisiilor autovehiculelor diesel.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, Tanja Alemany, a explicat că ministerul a luat legătura cu autoritățile de concurență și a menționat că acest caz este "în mâinile Bruxelles-ului", însă nu a confirmat, așa cum a publicat "Der Spiegel", că VW ar fi cel care a făcut "un autodenunț".
Ministerul Economiei, a subliniat ea, ia "foarte în serios" informațiile și se așteaptă la transparență totală, deoarece este în joc credibilitatea industriei și doar o clarificare completă a acuzațiilor poate readuce încrederea.
După cum a explicat Ministerul Economiei, informația a ajuns la Biroul federal de apărare a concurenței și la Bruxelles, care și-a asumat cazul, motiv pentru care nu se investighează în Germania.
Guvernul nu a fost informat la acea dată deoarece este vorba despre instituții care lucrează independent, a adăugat reprezentanta Ministerului Economiei.
Întrebată dacă acest nou caz, după scandalul manipulării emisiilor motoarelor diesel, pune în pericol marca "made în Germany", purtătorul adjunct de cuvânt al Cancelariei, Ulrike Demmer, a recunoscut importanța sectorului auto pentru industria țării și și-a exprimat încrederea în investigațiile autorităților europene, că vor ajunge la concluziile care ar fi necesare.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Sebastian Hille, a refuzat, la rândul său, să comenteze "fondul problemei", care cu siguranță va fi abordată la "reuniunea diesel" pe care Guvernul a convocat-o pe 2 august și la care vor participa producătorii euro și reprezentanții guvernelor din statele federale unde se află principalele fabrici.
Hille s-a pronunțat, la fel ca și colegii săi de la celelalte ministere, pentru o investigație aprofundată a presupusului cartel, dar a subliniat că obiectivul reuniunii din august, convocată de Ministerul Transporturilor și de cel al Mediului, este ajungerea la un consens pentru reducerea emisiilor poluante în țară.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri