Depozitarul Central distribuie dividende pentru actionarii Romgaz incepand de miercuri

Data publicarii: 26-07-2017 | Economie

Depozitarul Central distribuie dividende pentru actionarii Romgaz incepand de miercuri, pana pe 27 iulie 2020, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei, remis, marti, AGERPRES.

'Emitentul va distribui acționarilor dividendele aferente anului 2016, precum și dividende suplimentare rezultate din repartizarea unor rezerve și a rezultatului reportat, utilizând serviciul național lansat de Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acțiune este de 3,82 lei. Acționarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistrați în registrul acționarilor emitentului, la data de 5 iulie 2017. Plata dividendelor către acționarii emitentului se efectuează începând cu data de 26 iulie 2017', se arată în document.

Acționarii care sunt clienți ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central își pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

Pentru acționarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acționari sau în numerar la ghișeele bancare ale BRD-GSG din întreaga țară.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor și a oricăror alte sume cuvenite deținătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central și al participanților la sistemul de compensare decontare și registru.

Sursa: Agerpress