International Lighting Technologies arad si-a marit capitalul cu 1,2 milioane euro

Data publicarii: 28-12-2006
ILT-International Lighting Technologies arad si-a marit capitalul social cu 1,2 milioane euro (4,2 milioane lei), de la 450.000 euro (1,57 milioane lei) la 1,65 milioane euro (5,77 milioane lei), prin aport in numerar, potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial. Capitalul social al companiei se imparte intr-un numar de 577.520 parti sociale, cu o valoare de 10 lei fiecare. In urma majorarii capitalului social, cel mai mare participatie o are Zumtobel Lighting GMBH austria, care detine 577.510 parti sociale, in valoare totala de 5.775.100 lei, reprezentand 99,998 % din capitalul social. Zumtobel aG austria detine 10 parti sociale, reprezentand 0,002 % din capitalul social.

Compania aradeana are ca obiect de activitate productia de corpuri de iluminat stradal, instalatii de nocturna pentru stadioane, industria auto, aeronautica si navala. Societatea face parte din grupul Zumtobel, infiintat in anul 1950, in Vorarlberg - austria, aflat in topul liderilor mondiali in domeniul corpurilor de iluminat din gama profesionala.

Potrivit oficialilor companiei, pentru inceput toata productia realizata in Romania va fi destinata pietei externe. acestia intentioneaza ca in cel mult doi ani sa dezvolte in locatia din arad si produse specifice pietei interne, deoarece pe piata din Romania exista deja societati care distribuie produsele companiei. International Lighting Technology, reprezentanta din Romania a grupului austriac Zumtobel, estimeaza vanzari anuale de aproximativ 30 de milioane de euro, incepand din anul 2007. Investitia de la arad a "Zumtobel", se ridica la peste 15 milioane euro, suma care reprezinta constructia cladirii si dotarea cu utilaje si echipamente.

Linia de productie se axeaza pe corpuri de iluminat pentru firmele "Zumtobel" si "Thorn". Pe langa acestea, se va construi un segment de produse pentru piata est-europeana. Societatea austriaca a castigat in luna august 2005, licitatia de concesionare organizata de administratia Zonei Libere Curtici-arad (ZLCa), in urma careia a concesionat un teren in suprafata de 4,5 hectare, pe platforma de la Curtici. Grupul Zumtobel, cu sediul principal in Dornbirn (austria) se numara printre putinii investitori mondiali din industria luminii. In prezent, grupul Zumtobel cu peste 7.000 de angajati, are 24 de unitati de productie in Europa, asia, america de Nord si australia, oferind servicii in peste 70 de tari.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: