Lupta dintre banci se da si in numarul de agentii

Data publicarii: 29-12-2006
Lupta dintre banci in agentiiAgentiile bancilor mari sau mici se inghesuie una langa alta in zonele cu vad. Prin deschiderea unui numar mare de agentii bancile vor sa atraga cat mai multi clienti de retail. Acestia sunt motorasele ce le pot ajuta sa isi mareasca profiturile. Cea de-a doua banca din sistem, BRD, a deschis in acest an peste 224 de agentii, ajungand la un numar de peste 550 de unitati. BRD a depasit din punct de vedere al numarului de unitati cea mai mare banca autohtona - BCR - pe la mijlocul acestui an.

BCR va incheia anul cu mai putin de 480 de unitati. Cu peste 100 mai multe decat avea la finele lui 2005. Banca anunta insa ca intentioneaza sa deschida in 2007 peste 130 de unitati.

Marirea retelei cu inca 100 de unitati nu este insa un lucru cu care se poate lauda numai o banca mare. Banca Transilvania va deschide pana la finele acestui an 125 de agentii. Chiar astazi inaugureaza patru. Institutia de credit va avea o retea de 341 de unitati bancare, depasind Raiffeisen Bank care incheie anul cu 265 de agentii.

Daca in acest an Raiffeisen nu a pus accent pe dezvoltarea retelei deoarece, la inceputul anului, miza ca va fi castigatoarea privatizarii CEC, in 2007 se alatura institutiilor agresive din acest punct de vedere. Peste 100 de noi unitati este tinta Raiffeisen pentru 2007.

Capitala, prima pe lista

In extinderea retelei, bancile se inghesuie in a mari numarul de agentii deschise in Bucuresti. Motivul este simplu: o buna parte din afacere este facuta in Capitala. In cazul bancilor foarte mici, numarul agentiilor deschise in cel mai mare oras al tarii ajunge sa reprezinte chiar 40% din totalul unitatilor.

Este cazul Piraeus Bank, care are 46 de agentii, din care 19 in Bucuresti. Capitala se va bucura si in viitor de atentia sporita a bancilor.

Planurile Alpha Bank in privinta extinderii retelei in urmatorii doi ani vizeaza ca o treime din agentiile bancii sa fie in Bucuresti la finele anului 2008. La acea data, banca intentioneaza sa aiba 150 de agentii, comparativ cu 70 in prezent.

Evenimentul Zilei

 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: