Marea Britanie: Vanzarile Dacia au crescut cu peste 5% in iulie

Data publicarii: Astazi, 05-08-2017 | Economie

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au scazut cu 9,3% in iulie, fiind pentru prima data in ultimii sase ani cand s-au inregistrat declinuri patru luni consecutiv, insa Dacia a raportat o crestere de peste 5% fata de perioada similara din 2016, transmite Reuters.

Livrările au scăzut luna trecută la 161.997 unități, a anunțat vineri Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT). În topul celor mai bine vândute modele în aprilie se află: Ford Focus, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai, Ford Fiesta și Volkswagen Polo.

În iulie, Dacia a vândut 1.460 de vehicule pe piața britanică, în creștere cu 5,34% față de perioada similară din 2016, când a înmatriculat 1.386 unități.

''Pe fondul diminuării încrederii consumatorilor și a companiilor, ne așteptăm ca cererea să rămână la un nivel similar în următoarele luni. Guvernul trebuie să acționeze rapid pentru a furniza planuri concrete privind Brexitul'', a afirmat șeful SMMT, Mike Hawes. Instituția se așteaptă la un declin al vânzărilor de 2,6% anul acesta, la 2,62 milioane de vehicule.

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 2,2% în primele șapte luni din 2017, la 1,56 milioane de unități. În topul celor mai bine vândute modele se află: Ford Fiesta, Ford Focus, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai și Vauxhall Corsa.

În primele șapte luni din acest an, Dacia a vândut pe piața britanică 15.847 vehicule, în creștere cu 6,85% față de perioada similară din 2016, când a înmatriculat 14.831 de unități.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei. Analiștii se așteaptă în acest an la un declin de 5% al vânzărilor auto, după doi ani de creștere record, pe fondul incertitudinilor provocate de Brexit și a deprecierii lirei sterline, care a dus la majorarea prețurilor unor modele.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: