Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Teraplast SA preia compania Politub SA

Data publicarii: 22-08-2017 | Economie

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Teraplast vrea sa preia un pachet de actiuni al companiei Politub, a anuntat, luni, institutia intr-un comunicat de presa, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, operațiunea constă în achiziționarea de către Teraplast SA, de la New Socotub SARL (Franța), a unui pachet de 49,99% din acțiunile Politub SA. Teraplast deține deja un pachet de pachet 50% din acțiunile Politub SA.

Teraplast SA este o companie românească activă în domeniul procesării de PVC și un producător important de materiale pentru construcții, instalații și amenajări.

Politub SA este o companie românească producătoare de țevi de polietilenă pentru diverse aplicații, incluzând distribuția de apă, distribuția de gaz, telecomunicații, irigații, protecție cabluri electrice, precum și fitinguri, echipamente de sudură, scule și dispozitive, armături și accesorii, cămine de vană și apometre.

Autoritatea pentru concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Sursa: Agerpress