Global Finance a acordat medalia de aur grupului UniCredit

Data publicarii: 03-01-2007
revista americana Global Finance a acordat medalia de aur grupului bancar UniCreditRevista americana de specialitate Global Finance a acordat grupului italian UniCredit premiul "Cea Mai Buna Banca de Tranzactii Financiare din Europa Centrala si de Est", a anuntat, miercuri, un comunicat al bancii. Banca a mai castigat acelasi premiu pentru activitatea din Austria, prin Bank Austria Creditanstalt si cea din Polonia, prin Bank BPH.

UniCredit Group este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa, fiind prezent in 21 de piete bancare prin intermediul a 7.000 de sucursale care deservesc 35 de milioane de clienti. In cadrul UniCredit Group, Bank Austria Creditanstalt este responsabila pentru activitatile din Europa Centrala si de Est, inclusiv cele din Romania. Reteaua Central si Est Europeana a UniCredit Group cuprinde peste 3.000 de unitati deservind 25 milioane de clienti in 18 tari, potrivit informatiilor prezentante de banca.

Global Finance este o revista cu aproape 250.000 de cititori in 158 de tari. Potrivit UniCredit, clasamentul cu bancile de top din domeniul tranzactiilor financiare va fi publicat in numarul din februarie al revistei americane.

Grupul UniCredit este prezent in Romania prin HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania. Din noiembrie 2005, HVB Bank Romania si Banca Tiriac fac parte, alaturi de UniCredit Romania, din reteaua UniCredit Group, ca urmare a achizitiei pachetului majoritar de actiuni al Bank Austria Creditanstalt, actionar majoritar la randul ei la cele doua banci romanesti, de catre grupul bancar italian.

Fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac a fost finalizata cu succes la data de 1 septembrie 2006. Noua entitate, HVB Tiriac Bank, ocupa a 4-a pozitie in sectorul bancar romanesc, cu o cota de piata de aproximativ 5,66% si active totale de 2,42 miliarde euro (inregistrate in Romania). Unicredit Tiriac Bank, care va rezulta in urma fuziunii prin absorbtie dintre bancile HVB Tiriac si Unicredit Romania, va avea un capital social de 379,1 milioane lei (113 milioane euro), potrvit proiectului de fuziune publicat in Monitorul Oficial. La finele lunii septembrie 2006, HVB Tiriac avea active de 8,609 miliarde lei (2,435 miliarde euro) si controla 5,66% din piata bancara romaneasca, iar UniCredit Romania detinea 1,66% din piata, cu active de 2,52 miliarde lei (713,8 milioane euro).

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: