Banca Transilvania isi intareste prezenta pe piata de leasing

Data publicarii: 03-01-2007
Banca TransilvaniaIn urma cumpararii si subscrierii de actiuni ale companiei Medicredit Leasing IFN S.A., Banca Transilvania detine in prezent 38,89% din capitalul social al acesteia se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Firma are ca obiect de activitate leasingul operational si financiar pentru achizitionarea de echipamente medicale. In plus, Banca Transilvania detine, in urma plasamentului de capital facut prin BT Investments SRL (companie a Grupului Financiar Banca Transilvania) 51% din capitalul social al societatii BT FINOP LEASING IFN S.A., a carei activitate este reprezentata de intermedierile financiare.

Banca Transilvania are in prezent la S.C. Medicredit Leasing IFN S.A. 13.191 de actiuni nominative, in valoare de 1.319.100 RON, suma subscrisa si varsata in intregime, in RON, plata fiind facuta, de catre banca, la data de 20.12.2006. Banca are optiunea de a achizitiona, pana la data de 31.07.2007 cel putin 50% + 1 actiune din capitalul social al S.C. Medicredit Leasing IFN S.A., fapt care ii poate conferi statutul de actionar majoritar al firmei.

Obiectivul acestor achizitii este intarirea prezetei Bancii Transilvania in domeniul leasingului, prin derularea unor activitati de leasing operational si cel destinat dezvoltarii domeniului medical, alaturi de leasingul financiar.

Banca Transilvania este componenta principala a Grupului Financiar Banca Transilvania, cu sediul in Cluj-Napoca si care a fost infiintat in anul 2003. Acesta raspunde cererii diversificate a pietei prin oferta sa de servicii financiare integrate. Grupul cuprinde companii care isi desfasoara activitatea in diverse domenii de activitate, precum: financiar-bancar, asigurari, leasing, tranzactii mobiliare, finantarea consumatorilor, factoring si administrarea afacerilor.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: