Cine depune declaratii de impozit

Data publicarii: 04-01-2007
Cine depune declaratii de impozitNu vor depune declaratii de venit cei care au mai multe locuri de munca, nici cei care-si schimba jobul in cursul anului. In schimb, trebuie sa-si declare veniturile la stat cei care au castiguri din activitati liberale si din activitati economice. Intra in aceasta categorie avocatii, notarii, cei care au venituri din drepturi de proprietate intelectuala, dar si cei care-si rotunjesc castigurile din chirii.

Acestia trebuie sa se inregistreze la administratiile financiare ca persoane care obtin venituri din activitati economice si profesii liberale si vor avea un "cod fiscal" identic cu codul numeric personal.

Termen - 15 mai

In 2007 se vor depune declaratii pentru veniturile din 2006. Angajatorii trebuie sa trimita fisele fiscale pana pe 28 februarie. In timp ce persoanele fizice trebuie sa depuna declaratiile privind impozitul pe venitul global pana pe 15 mai.

De asemenea, tot pana pe 28 februarie, si brokerii de la Bursa trebuie sa inmaneze clientilor persoane fizice o fisa de portofoliu din care sa rezulte castigul total din tranzactiile cu titluri de valoare derulate in 2006.

Impozitele pe tranzactiile cu actiuni in vigoare in 2006 au fost de 1a din venit, daca actiunile se aflau in portofoliu de peste un an, respectiv de 16a pe castig, daca era vorba despre tranzactii cu actiuni detinute de mai putin de un an.

De asemenea, pot depune declaratii de venit si cei care au venituri doar din salarii, dar care vor sa doneze cota de 2% din impozit catre organizatiile nonprofit.

Cei care nu vor depune declaratiile la timp risca amenzi intre 10 si 100 lei. In majoritatea cazurilor, se da amenda minima, care scade la 5 lei daca este platita in 48 de ore.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: