Compania Air Berlin va fi impartita intre Lufthansa si easyJet

Data publicarii: 26-09-2017 | Economie

A doua mare companie aeriana germana, Air Berlin, a anuntat luni, in mod oficial, ca a ales duo-ul Lufthansa - easyJet drept ofertanti preferati cu care va negocia vanzarea celor 140 de aparate ale sale si viitorul celor aproximativ 8.500 de angajati ai sai, informeaza AFP.

Consiliul de supraveghere de la Air Berlin a decis să se concentreze, până la data de 12 octombrie, pe oferta de preluare depusă de gigantul aerian german Lufthansa pentru filialele Niki, LGW și o parte din flota Air Berlin, precum și pe oferta venită de la compania britanică low-cost easyJet interesată de mai multe aparate din flota Air Berlin.

"Suntem pe cale să ajungem la un acord cu ofertanții care ar oferi pentru aproximativ 80% dintre colegii noștri șanse bune să obțină un nou loc de muncă", a declarat directorul general de la Air Berlin, Thomas Winkelmann.

Luna trecută, Air Berlin și-a declarat insolvența, după ce principalul său acționar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar. Acest anunț a obligat Guvernul german să vină în sprijinul operatorului aerian cu un credit punte de 150 de milioane de euro pentru ca avioanele Air Berlin să poată zbura în continuare.

Ministrul Economiei, Brigitte Zypries, declara încă de luna trecută că ar saluta o tranzacție în urma căreia Lufthansa ar prelua o parte importantă din activele companiei Air Berlin. Lufthansa, principala companie aeriană din Germania, nu poate prelua în totalitate Air Berlin pentru că astfel ar dobândi o poziție dominantă în Germania.

Sursa: Agerpress