BCR a aprobat primele credite de prefinantare in cadrul programului StartUp Nation

Data publicarii: 27-09-2017 | Economie

Banca Comerciala Romana (BCR) a aprobat primele dosare de finantare, in cadrul programului StartUp Nation, institutia financiara precizand ca primele firme sprijinite de BCR sunt, in principal, firme de proiectare, productie, unele chiar de produse de inalta tehnicitate, precum si servicii, potrivit unui comunicat al bancii.

"România are nevoie de oameni cu inițiativă, cu încredere în ei. Iar acești oameni trebuie sprijiniți pentru a-și putea pune ideile în practica. Vedem multe idei de afaceri care circulă, în prezent, în societate, dar fără un suport financiar, fără educație și expertiza, multe dintre ele nu vor putea trece de acest stadiu. Susținerea încrederii în spiritul de inițiativa este unul dintre obiectivele noastre cheie și există o satisfacție reală a tuturor oamenilor care reprezintă azi BCR, la momentul semnării fiecărui contract de sprijin financiar, mai presus de orice obiectiv de vânzări. Vom continua să facem tot ce este necesar pentru ca cei care aplică în programul StartUp Nation să simtă că ne au alături și se pot baza pe un partener de încredere, prompt, corect și solid la acest început de drum", a declarat Lucian Mâțu, director executiv Produse și Segmente Micro.

Finanțările acordate de BCR prin programul StartUp Nation sunt disponibile fără constituirea de depozit colateral. De menționat că BCR finanțează, prin pachetul StartUp Nation și TVA-ul, dacă acesta reprezintă o cheltuiala eligibilă în cadrul planului de afaceri.

Banca precizează că alte elemente de noutate țin de scăderea cuantumului comisioanelor aplicate până la 1%, achitabile în trei rate lunare, la care se adaugă una de grație, precum și a comisionului de garanție perceput pentru Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), de la 3,8%, la 2,48%.

După acceptarea în programul guvernamental StartUp Nation, beneficiarii pot solicita BCR cele două produse special dezvoltate de banca în vederea susținerii afacerii: pachetul cont curent Start-Up Nation și pachetul credit StartUp Nation.

Conform băncii, pachetul de cont curent Start-Up Nation este deja disponibil în sucursalele BCR și poate fi accesat atât de cei care s-au calificat în program, pentru pregătirea în vederea acordării fondurilor guvernamentale ori a creditului punte, cât și de cei care au fost respinși, dar nu vor să renunțe la ideea de a-și dezvolta o afacere.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: