Fostul cancelar german Schroeder va fi presedintele consiliului director al Rosneft

Data publicarii: 29-09-2017 | Economie

Cel mai mare grup petrolier de stat din Rusia, Rosneft, ar urma sa anunte vineri seara ca fostul cancelar german Gerhard Schroeder va prelua postul de presedintele consiliului de administratie al Rosneft, informeaza DPA, citand mass media din Rusia.

Agenția de presă rusă Itar Tass, citând o sursă guvernamentală, susține că guvernul rus l-a nominalizat pe Gerhard Schroeder drept candidat pentru postul de președinte al consiliului director al Rosneft, poziție care în prezent este ocupată de Andrey Belousov.

O reuniune extraordinară a acționarilor Rosneft va avea loc în data de 29 septembrie, la Sankt Petersburg.

Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia și din lume, este supusă de trei ani sancțiunilor adoptate de Uniunea Europeană după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia.

Gerhard Schroeder, care a ocupat funcția de cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, a declarat luna trecută că o eventuală includere a sa în consiliul director al Rosneft ar fi o chestiune privată.

Schroeder a mai deținut poziții de top în consorțiul care controlează gazoductul Nord Stream, care transportă gaze naturale din Rusia în Germania via Marea Baltică. Grupul rus Gazprom deține majoritatea acțiunilor la consorțiul Nord Stream.

Sursa: Agerpress