Pasaportul electronic ar putea fi introdus in acest an

Data publicarii: 06-01-2007
Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) vrea sa adopte pasaportul electronic pana la sfarsitul acestui an, intrucat ridicarea vizelor pentru SUA depinde in mare masura de introducerea acestuia in Romania, a declarat, sambata, la Galati, secretarul de stat din MAI, Victor Paul Dobre. "Speram ca in acest an sa realizam pasaportul electronic. Asta cu atat mai mult cu cat calatoria in Uniunea Europeana nu mai este o problema, dar e necesar sa deschidem posibilitatea romanilor de a calatori usor in toata lumea si in special in spatiul nord-american, unde posibilitatea ridicarii vizei depinde foarte mult de introducerea pasaportului electronic", a declarat Dobre.

Ca un argument in plus in favoarea introducerii pasaportului electronic in Romania, Dobre a prezentat situatia cetatenilor unor tari europene mult mai puternice, care, desi au o anumita vechime in clubul european, nu pot intra in SUA fara vize tocmai din cauza ca guvernele lor nu au adoptat acest tip de document.

"Americanii sunt foarte exigenti chiar cu colegi din Uniunea Europeana, de exemplu Franta, care, pana nu vor introduce acest pasaport electronic, si ei vor avea nevoie de vize pentru America", a mai spus secretarul de stat.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: